duminică, 17 noiembrie 2013

Maratonist de cursa lunga

Astazi 17 noiembrie 2013 a avut loc pe malurile Bosforului a 35-a editie a maratonului international de la Istanbul, singura competitie de acest gen care le ofera participantilor posibilitatea de a se mandri cu performanta de a alerga pe doua continente in cadrul aceleiasi curse. De altfel pe diplomele pe care concurentii le primesc scrie negru pe alb: [numele] has been entitled as an intercontinental runner. Suna bine, nu-i asa?

Daca profesionistii termina cursa celor 42,195 kilometri in doua ore, doua ore si ceva, amatorii dubleaza, uneori tripleaza aceasta durata de timp. Varsta, ritmul, perioadele de hidratare si energizare sunt diferite fata de cele ale alergatorilor profesionisti si daca pe parcurs mai intervine si o problema fiziologica... Cum i s-a intamplat concurentului din poza de mai jos, realizata chiar astazi. ;-) E drept ca momentul e nu doar util in eliminarea unor toxine dar si bun pentru recuperarea unor forte necesare pentru continuarea cursei caci un maraton nu este niciodata usor, indiferent cat de bune sunt conditiile meteo si de drum.

Maraton forte

Apropo de Istanbul, daca vreti sa stiti cand si-a schimbat orasul Constantinopol numele in Istanbul, iata aici raspunsul.