duminică, 5 ianuarie 2014

Cum sa transformi o garsoniera de 40 mp intr-o casa spatioasa

Sunt sigur, iti sunt binecunoscute apartamentele de foarte mici dimensiuni din Amsterdam ori cele pentru tineri din centrul New York-ului. Avantajul celor din capitala Olandei fiind totusi ca in ciuda ingustimii lor, apartamentele se intind uneori pe mai multe etaje, ceea ce confera mai mult spatiu. In New York insa, o cutie de chibrituri iei, o cutie de chibrituri ai. Ce poti sa faci in 40 de metri patrati decat sa te inghesui? Inghesuit chiar si cand stai singur, daramite cand mai locuiesti cu cineva sau cand iti vine in vizita gasca de prieteni?! Televizorul se muta la cinematograful din colt iar bucataria la McDonald's, nu-i asa?

Si totusi, se poate face ceva, dupa modelul caselor minune pe suprafete mici pe care le promoveaza IKEA. Chiar mai mult decat atat in tentativa de a crea ceva spatiu acolo unde el de fapt lipseste. La o astfel de extrema a ajuns un tanar american, Graham Hill, ajutat de doi studenti romani de la Arhitectura, Adrian Iancu si Catalin Sandu. Impreuna au transformat o garsoniera de 40 de metri patrati intr-un locuinta dotata precum un apartament cu doua camere si utilat cu tot ce ii trebuie, inclusiv cu o masa de 10 persoane la care pot sedea impreuna locatarul mini-maxi-apartamentului si prietenii sai.

Cum a fost posibil ca intr-un spatiu atat de mic sa incapa atat de multe? Vezi in filmuletul de mai jos in care americanul nostru scoate de prin pereti si de prin dulapuri tot felul de piese de mobilier si facilitati casnice.