sâmbătă, 22 martie 2014

Batalie pentru urechea si vocea lui Obama

De mai bine de 10 ani telefonul presedintelui Statelor Unite ale Americii a fost un BlackBerry. Punct. Monopol. Metaforic, bineinteles. Impus nu de presedinte ci de serviciile de securitate ce vegheaza la persoana celui mai puternic om din lume. Servicii de securitate care se prezinta drept White House Communications Agency, adica o unitate militara speciala al carei rol este exclusiv acela de a se ocupa de securitatea comunicatiilor presedintelui, oricare ar fi fost acela de-a lungul timpului.

Zvonul ca aceasta unitate s-ar ocupa in aceasta perioada cu testarea unor terminale noi, construite de Samsung si LG, pentru a inlocui vechiul BlackBerry al presedintelui Obama, a starnit fiori pe spatele reprezentantilor acestei companii si i-a determinat pe acestia sa replice bineinteles: "De mai bine de 10 ani BlackBerry a asigurat securitatea comunicatiilor mobile pentru reprezentantii de varf ai Statelor Unite ale Americii si doar BlackBerry este construit de asa natura incat sa indeplineasca toate cerintele de securitate ale guvernului SUA si ale agentiilor guvernamentale". O declaratie plina de incredere, lipsita insa de un ton convingator.

Acum, il vedeti pe Obama tapand pe un ecran cu Android? Dintre cei doi producatori sud-coreeni, in avantaj ar putea fi cei de la Samsung care in ultima perioada lucreaza din greu pentru a-i convinge pe cei din agentii precum cea mentionata mai inainte ca propriul lor sistem de securitate a comunicatiilor, prescurtat KNOX, este cel putin la fel de bun precum cel oferit de RIM, producatorul BlackBerry. Daca solutia oferita de Samsung se dovedeste mai sigura, mai putin vulnerabila, este destul de posibil ca agentii lui Obama sa ii schimbe acestuia mobilul. Bineinteles cu un terminal modificat semnificativ fata de cele ale turistilor care trec in fiecare zi prin fata Casei Albe. Iti dai seama ce lovitura de imagine pentru Samsung sa poata spune lumii intregi ca ei produc telefonul din buzunarul presedintelui SUA?

(Sursa foto)