joi, 2 ianuarie 2014

Corida spaniola

Un turist viziteaza Spania. Incantat de plimbarea pe strazile Madridului si dorind sa-si ofere o rasplata culinara, turistul intra in cel mai aratos restaurant. Se aseaza la o masa si studiaza meniul, fara prea mare succes insa pentru ca nu stia limba spaniola. La un moment dat, de el se apropie chelnerul care il intreaba:
- Domnul ce serveste?
- Va rog sa-mi aduceti cea mai scumpa si mai reprezentativa mancare spaniola.
- Inteleg, ne face placere sa va servim asa ceva dar trebuie sa stiti, o sa va coste binisor.
- Nu conteaza. Dar, va rog, sa fie ceva exclusivist!
- Bineinteles, imediat!
Dupa aproximativ o ora chelnerul se apropie si-i aduce un tacam generos cu doua galuste cat pumnul, ornate cu cele mai deosebite ierburi si cel mai scump sos. Clientul le savureaza din plin. Multumit, cere nota si spune:
- Sa stiti ca n-am mai mancat niciodata si nicaieri ceva mai gustos. Cum se numeste acest fel de mancare?
- "Corida", domnule. Galustele acestea delicioase nu sunt altceva decat testiculele taurului invins astazi in Plaza de Toros. Va costa 5.000 de euro.
Uimit de pret, clientul achita dar ramane, totusi, satisfacut. Peste o luna ajunge din nou in Spania, intra la pranz in acelasi restaurant si, fara sa astepte meniul, striga chelnerului cu un gest amical:
- Prietene, "Corida", te rog.
Chelnerul da din cap afirmativ si solemn, după care ii aduce intr-o ora tacamul. De data aceasta galustele erau minuscule, dar la fel de bogat ornate. Turistul nostru le mananca si cere nota.
- 10.000 de euro!
- Pai, cum se poate una ca asta? se mira clientul. Cu o luna in urma mi-ai adus un tacam generos iar acum imi aduci chestia asta minuscula la un pret dublu?
- Dar, stiti domnule, dumneavoastră aveti un noroc deosebit: astazi pe arena a fost ucis toreadorul.